30 Haziran 2011 Perşembe

Her işi yolunda giden insan olmak

“I see dead people” diyordu 6.his filminin küçük oyuncusu Cole Sear. Kimseye gözükemeyen ölüler onun gözleri önünde cirit atıyordu.  Birde bunun uyarlama karikatürünü yapmışlar. Artık Cole her işi yolunda giden insanlar görüyorum diyor. Her işi yolunda giden insan olmak... asla tahammül edilemeyecek insan tekleri.

Her işi yolunda giden insanlar, dilenci gördüklerinde para vermemek için binbir bahane sayan tipler. Yaşamayı süslü evlerin ve arabların deri koltuklarından ibaret sananlar. İnsanla dertlenmeyen dertsiz tipler. Dertlenmiyorsa bir insan bu dünyada hiçbirşeye, zaten yaşamıyor demektir. Aslında Cole sadece ölüleri gördüğüne göre, bu insanlar da çoktan ölmüş olmamlılar. Afrikada açlık çeken 6 milyon insana, starbucks kafeden altıkları kapiçinonun fiyatına ekledikleri bi kaç kuruşla doyurduklarına inanan tipler. Sadece gönüllerini rahatlatmak, birşey yaptım diyebilmek için harekete geçen tipler. Süslü fino köpelerini kuaföre götüren cinsleri de vardırki bunlar her işinde yolunda giden insanların piridirler.

Bu hayaletler, ödünç alınan ayakkabılarla hiç mülakata gitmemişlerdir. Bunlar hep mülakatın diğer tarafındaki göbeği ve ensesi katmerleşmiş kodamanlar tarafından bakmışlardır karşıdaki kurbanlık kuzuya. Asla vesikalık çektirme derdi de olmamıştır bunların muhtemelen.

Bir de bu her işi yolunda giden insanların müslümanları vardır. Elhamdülliah müslümanız diyip müslümanlıklarını eskitmekten başka ne yapmışlardır acaba. Müslümansın ya sen de cennetliksin her işinde yolunda giden insan. Sana iki dünya da da cefa yok. Düşünmene de gerek yok. İki dünya da sana güzel.neyin hesabını yapacaksın.neyin derdine gireceksinki.

Her işi yolunda giden insanlar görüyorum kelli felli, yada kol kola sevgili. Bunlar hiç ekmek kuyruğuna girmiş mi? Peki ya devrimci geçinenlerine ne dememli. Marx’ı ağzına sakız yapmış, cebinde bi tomar para, durma bağır çağır eşitlik kardeşlik. Comendante che guevera.

Her köşe başında karşıma çıkıyor, korkuyorum ve aynalara bakamıyorum, ya bir gün bende her işi yolunda giden insan olursam?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder