9 Temmuz 2011 Cumartesi

K-P-S-S kutsal(mı) dır?

Ben bugün bir sınava girdim. Kod Adı : Kpsssss
300 soru vardı. Hatta ne ararsan vardı. Türkçenin ardından Matematik geliyordu dalga geçeresine, tabiki tarih hemen matematiğin ardından gelmeli ki kafalar daha da karışsın, yalnız ve güzel ülkemin anayasal düzeni ile ilgili sorulardan İngilizce sınavına geçiş yapmaksa ayrı bir tat kattı hayatıma...

Şunu belirtmem gerekirki, bu sınav asla bilgiyle, çok çalışarak kazanılacak bir sınav değil onu anladım. Yani Kpss sınavıyla inatlaşmak gerçekten mantıksız, o ne zaman kendini size açmak isterse kazanıverir gideriz işte. Herşey bu kadarda saçma. Üniversite bitirmiş bir gencin, zeka düzeyinden şüphe edilemeyeceğine göre, bu sınava defalarca hazırlanıyor oluşumuzu bununla açıklamayı daha doğru buluyorum ben. Ve bir çok anne-baba, arkadaş es-dost, henüz Kpss'nin sadece bir sınavdan ibaret olmadığının farkında değiller. Ve bizlere baskı yapıyorlar. Bu bir sınavdan daha fazlası öğrenin artık, çalış yaparsın kuralı burada işlemiyor burada. O yüzden hiç kusura bakmayın baylar, ne Öss, ne Ygs, ne Mms, Kpss candır ve kutsanmalıdır.
Kpss ye motive olmak , etmek için mekanlar açılmalıdır. Dershanaler kendilerini bu yönde değiştirmelidirler. Yoksa mazallah ders, etüt, deneme sınavı  falan yapmaktan normal olarak ders çalışmaya bile vakit kalmıyor nasıl anlıycaz Kpss felsefesini.

Onca yayınevi falan  var, ellerinde binlerce soru var ve her sene bir kaç soruyu doğru tutturduk diye övünüp duruyorlar, ne yani millet 2 gram şeker için 2 çuval keçiboynuzunu yavan yemek zorunda mı? Bence değil.
Hepsi birleşsin bir kitap bassın, bizde ab-ı hayat bekler gibi bekleyelim o kitabı her sene.

Kpss sınavında soru hazırlayan insanların kafa yapısıyla ilgili bir yazıyı daha sonra arkadaşım bu duvarda paylaşacak zaten. Onlarıda anlamak lazım.
Valla burda herkes mağdur, kim mağrur ben onu bi bulabilsem ...