2 Aralık 2011 Cuma

şişmanlara karşı önyargılayım

bir kaç sebebten dolayı şişmanların başaralı olmayacağını düşünüyorum:
1. şişmanların şişman olma sebebi kronik bir hastalıktan değilse çok yemektendir. eğer bir insan çok yememek için iradeye sahip değilse, bi işi başaracak iradeye de sahip değildir.
2. Şişman insan genelde az enerji harcayan insandır. Hareketi sevmeyen insanların tembel olması hasebiyle, bir işte dikiş tutturamayacaklarını düşünürüm.
3. Şişman insanlar bekleyerek değil hızlı bir şekilde yedikleri için sabırsızdırlar. Sabırsız insanın da bir işi sonuçlandırması zordur.
4. Fiziksel olarak şişman insan, şişman olmayan insanlara göre daha çabuk hastalanabileceği için(solunum yetmezliği, tıknazlık, uyku bozukluğu gibi) işlerinde yada okullarında başarılarının sekteye uğraması mümkündür.
5. Yine fiziksel olarak, çeşitli işlerde hızlı davranamadıkları için, ya da sadece masa başı işlerde işlevlerini tam yerine getirebilecekleri için, farklı tip işlerde yine başarı elde edemeyeceklerdir.
6. Çok yiyen insanın sindirim için çok kan dolaşmının daha çok çalışmasına, dolayısıyla daha çok dinlenmeye ihtiyacı olduğu için, fazlasıyla uyumaları da böyle şeylere sebep olur.
7. Bu bir sağlık yazısı olmadığı için tıbbi meselelere girmiyorum.
8. şişmanların kendilerini pek beğendirme çabası olmadığını var sayarak işlerine de özen gösterebildiklerini sanmıyorum.
9. Bu saydıklarımın ırkçılıkla hiçbir alakası yok. En nihayetinde şişmanlık bir hastalıktır.
10. AIDS'li insanların da çok masum olduklarını düşünmüyorum açıkcası. İncir receli dahil.
Not: Gittikçe şişmanlıyorum

istersem aşık olabilirim 2

seni seviyorumdur çünkü, gözlerin, daima içine zıplamak istediğim ucsuz bucaksız uçurumlar. Aslında gün batımında Ayers kayası gibi parlayan kayalıklıklar da diyebilirim. Seni seviyorumdur çünkü, rock muzik dinlerken liseli ergenler gibi resmini hayalimde canlandırabiliyorum. Duman dinlerken seviyorumdur seni. Inan bana seni seviyorumdur. İlk öpüştüğümüz yeri seviyorumdur mesela. Bana yedirdiğin eriğin tadını da seviyorum. ne diyorduk, hea, evet gözlerin. Unutulmaması gereken şeyler arasında değil gözlerin. Unutamadığın bir çift gök yüzü olsaydı, ve güneş doğmuyor olsaydı gökyüzünde, işte ona gözlerin diyebilirim. Ne yalan söyleyeyim, istersem aşık olabilirim. Şimdi sana aşık olma arefesinde yapılması gerekenler listesini sunacağım. Aşık olmadan önce oruç tutar insan, yemekten içmekten kesilir. İbatedtlerini yapar kıbleye dönelim insan. Sende bir mekkelik var sevgilimi. Boynum baykuşlar gibi senin gittiğin yöne yamuluyor. Quentin tarantino filminden çıkma bir azılı gangster pataklasaydı beni sevgilim, inan anca bu kadar yorgun hissederdim.