3 Mart 2012 Cumartesi

- Roman Hazır Mı? + Evet hazır, sadece yazması kaldı!


                                                                  2007

Zaman sadece bizi yaşlandırmak için aksaydı, çok da anlamı olmazdı sanırım.

Eğer geçen dakikalar, saatler ve yıllar bizde olumlu yönde bir değişiklik yapıyorsa işte o zaman geçen zaman için üzülmenin de bir anlamı kalmaz. "İki günü aynı olan ziyandadır" hadis-i şerifinden ben biraz da bunu anlıyorum. Bir aforizma ise şöyle der: Yaşlanma önemli bir şey değil, tabi bir kalıp beyaz peynir değilseniz…

Bizde iki dost olarak yaşlandık belki, eğer ölüm anımızı bilemiyorsak, 25 yaş ile 90 yaş arasında pek de bir fark yok demektir. Ama sevindiğimiz nokta, biz yaşlanırken hep hayata biraz başka açıdan nasıl bakarız diye düşündük, bunun için okuduk, bunun için tartıştık.

Hala egoistiz belki, hala içimizde yenmek isteyipte yenemediğimiz duygularımız var, ama konuşabiliyor ve düşünebiliyor olmak, her şeyin üstesinden gelinebileceğini gösteren en büyük işarettir bizce.

Farklı yollardan geçtik, aynı şeyleri hissederek. Ters düştük kavga ettik, sabahlara kadar kafa yorduk bazen, bazen bir nargile dumanında hayallere daldık, günahları da sevapları da neden yapıyoruz diye tartışarak bulduk. Şimdi ise aradığımız içimizde biriktirdiklerimizi en güzel nasıl dışa vuracağımızla alakalı. Belki bu bir “Made in China” roman olacak şimdi.

Evet, dostlar yanlış duymadınız bir romana başlamaktayız bu blog yazarları olarak. Nasıl bir şey çıkar ortaya, ne kadar becerebiliriz bilmiyorum, ama orijinal bir şey çıkacağını bu bloğu bir aydır takip eden birisi bile anlayabilir. Bu roman edebi veya ebedi olmayabilir, ama hayat bize şunu öğretti ki, başlamak, başlayabilmek bazen bitirmek kadar önemlidir.

Hayat hakkında öğrendiğimiz en önemli şey, durmadan akıp gidiyor oluşu. Onu durdurmak yerine, ona ayak uydurmak en iyisi beklide. Biz yazmayı çektik, belki daha sonra yazdıklarımızı hayal edip kamera arkasına geçmeyi.
Umarım başarabiliriz. Başarırsak, yâda ikimizden biri başarırsa, şöyle esprili bir sözü hatırlayacağım 3 İdiot filminden:

That day we learned, when your friend flunks, you feel bad, when he tops, you feel worse.  J
                                                                                             
                                                                                                               Amansız Zamansızlar



2012