27 Aralık 2011 Salı

Zengin ve Güzel

İçinde bulunduğum ortamdan mütevellid zengin kızlarla pek fazla karşılaşmaktayım. Bu haseble, aklıma bir soru takıldı. Acaba zenginlik ve güzellik arasında bir bağlantı var mı? işçi sınıfı gardaşlarımı üzecek bir cevap buldum malesef. Evet güzellik ve zenginlik doğru orantılı!
Zengin insanların aynı zamanda güzel olmalarını iki temele dayandırıyorum; Öncelikle, zengin olan erkekler eş seçiminde kriter olarak genellikle güzelliği göz önünde bulunduruyorlar. Ve güzel kız bulmakta çok da zorlanmıyorlar. Haliyle, güzel olan anne adayları da kendilerine benzeyen güzel kız evlat yetiştiriyolar. Bir nevi safkana doğru gidiyor bunlar. Çünkü, soyağacının başındaki zengin erkek o kadar yakışıklı olmayabilir. Fakat güzel analardan doğa doğa,nesilden nesile güzellik geçebiliyor. Nazi sen haklıydın!
İkinci sebebe gelince, zengin olan aileler çocuklarının beslenmelerine, yemelerine içmelerine dikkat etmekle kalmayıp aynı zamanda herhangi bir sağlık problemi karışısında da tıbbi müdahalede bulunabiliyor. Mesela, beslenme yönünden bakcak olursak, zengin bir kız çocuğu, dengeli beslenmesi, çeşitli vitaminleri yeterli alması hasebiyle fiziksel yönden bir üstünlüğe kavuşuyor. Kargacık burgacık ufak tefek kızlara pek rastanlmıyor. Tabi kronik hastalıkları saymazsak. Bu genç kızımız gençlik dönminde de yeterli parayı bulduğu için ayrobiktir neyimdir yapıp fiziksel üstünlüğünü daha da üst seviyelere çıkarıyor. Gerekirse yazın maldivlere gidip güzel güzel e vitaminini tenine nüfuz ettiriyor. Harikasınız bayan! Tabi bu zenginlik olayına estetiği dahil etmiyorum. Belki çocuklukta geçirilen ve burun kırılması gibi ufak tefek fiziksel bozukluklara derhal müdahil olunup güzelliğe güzellik katıldığını da es geçmemek lazim.
Zengin olup da çirkin olabilmeyi başaranlar da var. İstistnalar daima olmalı. Kahrolsun bilim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder